Om

Et 21-årigt kokketalent er rykket ind i det historiske køkken på Frederiksberg Allé. Den sagnomspundne restauration ændrer navn og meget andet, efter 130 år som Restaurant Bjørnekælderen. Det er den unge kok, Otto Rantala-Jørgensen, der lægger navn og hænder til det nye sted.  

Frederiksbergere og teatergængere har gennem det sidste århundrede kunnet bevæge sig ned i kælderlokalerne for at drikke og spise i muntert selskab. Netop dét er der ikke lavet om på. Men fremover vil det ske til den fortryllende duft af Otto Rantala-Jørgensens mad og til tonerne af fransk bistro-musik. Hos Otto bevarer man nemlig det bedste fra fortiden og tilføjer et frisk pust, da man håber på at kunne holde på stamgæsterne og samtidig invitere resten af byen med ned på den historiske restaurant.

Trods køkkenchefens unge alder, er han ikke ny i faget. Allerede som 16-årig, introducerede hans far, Claus Jørgensen, ham for gastronomiens verden og alt, hvad der følger med. Claus er kendt som lidt af en excentriker i restaurationsbranchen, hvis CV lyder på både Formel B, Tyven, Kokken, Hans Kone og Hendes Elsker og Helenekilde Badehotel i Tisvilde. Otto og Claus har gennem de sidste fire år, været sammen om at servere hverdagsmad og mad til selskaber på Spisehuset Karmaman, blot et stenkast længere nede af alléen. Men nu står Otto på egne ben.

Maden er fortsat klassisk, men det danske frokostkort er streget af menuen, og i stedet bærer det enestående aftenkort præg af Ottos personlige smag og lidenskab. En inspirationstur til Lyon, hvor vejen blev lagt forbi legendariske Paul Bocuse, udviklede kokken den brændende kærlighed for det klassisk franske køkken. Menukortet indeholder dog også enkelte afstikkere til både det italienske og traditionelle, danske køkken. 

Historien skal ikke glemmes, men nu skal stedets ånd føres videre med Otto Rantala-Jørgensen bag gryderne, mens både direktøren og socialisten kan mødes over en herlig omgang snegleragout og et godt glas Bourgogne.